Wij kozen voor jou flessenwarmers met de beste prijs / kwaliteit garantie!
Moedermelk verwarmen kan je "au bain Marie" of in een flessenwarmer. Bevroren moedermelk wordt alvorens te verwarmen eerst ontdooid in de koelkast of door de melk onder koel stromend water te houden.
Gebruik geen magnetron voor het verwarmen van moedermelk. Als de melk te heet wordt, gaan een aantal van de goede eigenschappen verloren. Omdat vloeistoffen in een magnetron niet gelijkmatig verhit worden, kunnen er zogenaamde ‘hotspots’ ontstaan in de melk. Dit levert gevaar op voor het kind en kan bovendien resulteren in de afbraak van melkcomponenten.
Moedermelk kan zich tijdens het bewaren scheiden in een melklaag en een roomlaag. Dit is normaal. Zwenk de melk rustig om room en melk weer te mengen, voordat de melk aan het kind wordt gegeven.
Moedermelk kan na het ontdooien zepig ruiken of smaken als gevolg van de afbraak van melkvetten door het in de melk aanwezige enzym lipase. De zepig ruikende melk kan veilig gebruikt worden en wordt door de meeste kinderen geaccepteerd.
Als jouw melk na koelen of invriezen erg ranzig ruikt, kan ervoor gekozen worden de melk direct na het afkolven tot vlak onder het kookpunt te verhitten. Er verschijnen dan luchtbellen aan de randen van de pan, maar de melk kookt nog niet. Dit verhitten inactiveert lipase, waardoor de vetten in de melk niet meer afgebroken worden. Na het verhitten wordt de melk snel gekoeld en ingevroren. Moedermelk die op deze manier is behandeld is nog steeds een gezondere keuze dan kunstvoeding.